Filumena Marturano

Eduardo De Filippo


Propera sessió el 22 octubre
  • Inici | 20:30
    Dura | 90 min.
  • Teatre Auditori Felip Pedrell
    Sala Gran

En escena el 22 octubre

El gran èxit de la temporada teatral barcelonina arriba a Tortosa.

Després de 25 anys de viure mantinguda per Domenico Soriano, i múltiples negatives a casar-se amb ella, Filomena decideix fingir una greu malaltia, perquè al llit de morta Domenico accepti casar-se amb ella. La casa és plena de metges, veïns, en un ambient fúnebre. Ha arribat el capellà que ve a donar l’extremunció a la “difunta” i s’organitza un casament. La jove amant de Domenico espera a l’habitació del costat. Alfredo i Rosalí, els dos criats fidels dels dos protagonistes, també son presents. Un cop casats i tan bon punt el capellà es retira, Filomena, fresca com una rosa, s’aixeca del llit.
Just aquí comença l’obra. El primer acte és una discussió enorme i preciosa entre Domenico i Filomena que ens explica tots aquests fets i ens fa descobrir la seva història. L’espectador pot seguir la seva vida entre riures, descobreix qui és Filomena a partir d’una “reconeixible” escena de recriminació matrimonial. Sabrem com Filomena va entrar a la prostitució i en va sortir per ser mantinguda per Domènico, un home ric de la ciutat.
Filomena explicarà que té tres fills que ha anat mantenint, en secret, robant diners a Doménico, i sabrem més tard que un d’ells és fill del mateix Doménico. En aquest punt arriben els advocats i també els tres fills. Finalment sembla que la situació es troba al límit i Filomena abandona la casa amb els tres fills, havent acceptat anul·lar el casament amb Domènico.
Passa un més, i el tercer acte comença una estona abans de la imminent boda, aquesta vegada sí, Domènico i Filumena es casen de mútu acord. Domenico intentarà descobrir quin dels tres és el seu fill, sense èxit, mentre la situació entre la parella es resol i tot es posa a lloc.

divendres
22
octubre

20:30 | 90 min.

Filumena Marturano

Sala Gran | Teatre Auditori Felip Pedrell, Tortosa

Reserva ara! Queden 224 entrades disponibles online