Veure tota la programació
Programació > Temporada gener - juny 2017 > Música

Vicente Amigo. Memoria de los sentidos

XXIV Mostra de Jazz Tortosa


Sala Gran

Dijous, 06 de juliol - 22:30 h
 


Preus: 20,00 €

Sinopsi:

Venda d'entrades a Acadèmic. Tel. 977510438.
Horari: de dilluns a divendres de 10 a 12.30 i de 17 a 20.30h. Dissabtes de 10 a 13.30h 
 
 
Vicente Amigo comença a estudiar guitarra als vuits anys. Als 15 anys, Amigo es converteix en deixeble del gran Manolo Sanlúcar, amb qui va treballar uns anys participant a Tauromagia (1988), una obra mestra de Sanlúcar, disc considerat pels estudiosos del flamenc como un dels millors de tots els temps.
 
Amigo es va donar a conèixer amb el “cantaor” El Pele (Manuel Moreno Maya), amb qui va enregistrar "Poeta de Esquinas Blandas" (1988). El mateix any, es va llançar en solitari. Aviat, es va nodrir d’una important reputació internacional actuant amb artistes tan reconeguts mundialment com Camarón de la Isla, John McLaughlin i Al Di Meola, el gran cantant i compositor brasiler Milton Nascimento, i Alejandro Sanz.
 
Va guanyar varis premis importants de guitarra flamenca i amb Paco de Lucía, la figura determinant de la guitarra flamenca moderna, varen representar el flamenc dintre de l’esdeveniment internacional “Leyendas de la Guitarra”. De Lucia, fou un gran amic i admirador de Amigo. Fora de qui busca una competència entre ells, foren dos grans “compadres”. De fet eren padrins dels fills, un de l’altre.
 
“Son las cosas de la vida. Yo toco la guitarra por Paco. Empecé a tocar la guitarra porque con 3 años vi a Paco de Lucía en la tele y se me quedó grabado”, cuenta Amigo. “Y con el tiempo hemos sido muy amigos, hemos compartido mucho rato. Para todos los flamencos, Paco ha sido lo más grande. Abrió camino y ha hecho tanto por la guitarra flamenca que estamos todos en deuda con él”.
 
Ha treballat i escrit per cantants flamencs com Enrique Morente, Estrella Morente, Carmen Linares i Diego El Cigala, però també artistes de la talla de Sting (en “Send Your Love” del seu disc Sacred Love), o la pianista i cantant de jazz brasilera Eliane Elias entre d’altres. 
 
En el seu darrer treball, que es el 8è àlbum d’estudi, Vicente Amigo torna a les seves arrels. El flamenc es on pertany, es el terreny mític d’on sorgeix el seu art, l’art que, amb un talent extraordinari fusiona amb el jazz, amb el pop o amb la música global.... El que ens presenta, “Memoria de los sentidos”,es el flamenc que agrada als que busquen els orígens d’aquest.
 
Intèrpret, compositor i productor transcendental, te com a premis mes destacats “La Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes, un Latin GRAMMY® per “Ciudad de Las Ideas”.
 
Pat Metheny el va anomenar com “El millor guitarrista del mon”. La gira 2017 es realitza en formació de sextet. Vicente Amigo, juntament amb segona guitarra, cajón flamenco, baix, cante i ball. 
 

Contacte


Teatre Auditori Felip Pedrell
Passeig de Ribera,11
43500 - TORTOSA

Tel. oficines 977 51 01 44
Tel. taquilles 977 51 05 35

www.teatreauditoritortosa.cat

Com arribar?


Amb el suport de:


Generalitat de Catalunya
Diputació de Tarragona

© 2018 Teatre Auditori Felip Pedrell Passeig de Ribera, 11  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS